Medici ai Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au realizat o nouă prelevare de organe

Reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad au anunțat că  mai mulți  medici au realizat o nouă prelevare de organe, de la o femeie în vârstă de 50 de ani.

“Din păcate femeia nu mai avea șanse să supraviețuiască, iar familia deși se află într-o situație disperată și-a dat acordul să doneze organele care pot fi prelevate, în speranța că așa va putea salva alte vieți”, după cum au anunțat reprezentanții SCJU Arad.

Potrivit anunțului, o echipă de medici și asistente, împreună cu coordonatorul de Transplant, au prelevat rinichii, iar o echipă de medici din Cluj au prelevat ficatul pacientei. Organele vor ajunge în perioada imediat următoare la oameni a căror viață depinde, în aceste momente, de transplant.

”A fost o decizie deosebit de grea pentru familia pacientei însă, acum în prag de sărbători, cei dragi au dorit ca pierderea lor să fie un dar pentru alți semeni. Organele prelevate la Arad vor salva viața unor oameni aflați în grea încercare astăzi. Mulțumim familiei pacientei pentru gestul extraordinar”, a declarat Dana Moț, coordonator Transplant.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.