Ministrul Sănătății: Medicii de familie pot încheia contracte cu CNAS pentru activitatea de testare, din această săptămână

Din această săptămână, medicii de familie pot încheia contracte cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS) pentru activitatea de testare COVID-19, a anunțat, marți, ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila.

”Testarea la medicul de familie a făcut subiectul unui Ordin comun cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate pe care deja l-am semnat. Practic, din această săptămână se pot încheia contracte. Sunt două tipuri de contracte. Fie medicul care are contract pentru vaccinarea anti-COVID poate să facă un act adițional la contractul de vaccinare, ca să primească contravaloarea testului, sau se poate face un contract separat pentru activitatea de testare și pentru fiecare testare primește suma de 50 de lei, care include toate costurile: costul testului, materialele de protecție și, bineînțeles, costul manoperei”, a declarat ministrul Sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății anunța săptămâna trecută că a fost definitivată cu Casa Națională de Asigurări de Sănătate forma contractului care va permite plata rapidă a serviciilor legate de testare către medicii de familie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.