Medicii din București, informați asupra importanței proiectului „Newborn Oncofertilitate”

Medici oncologi din Capitală au participat la o sesiune de prezentare a proiectului „Newborn Oncofertilitate” desfășurată la Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu”, la finalul lunii ianuarie.

Dr. Andreea Enache, membru în echipa medicală a Spitalului Clinic Prof. Dr. Panait Sîrbu – Maternitatea Giulești, în care se derulează proiectul a vorbit despre importanța acestuia pentru pacienții diagnosticați cu cancer.

„Oncofertilitatea reprezintă un domeniu medical de graniță între oncologie și medicină reproductivă având drept scop maximizarea potențialului fertil unui pacient tânăr cu cancer și șanse de supraviețuire (…). Avantajul acestui proiect îl constituie realizarea gratuită a procedurii de prelevare a materialului biologic precum și crioconservarea timp de 5 ani.”, a declarat dr. Andreea Enache, potrivit Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB).

Întrucât procedurile medicale nu sunt decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), proiectul oferă șansa pacienților cu cancer de a avea copii după finalizarea tratamentului.

La acest program s-au alăturat medici oncologi de la Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sîrbu”, Spitalul Clinic Colțea, Spitalul Clinic Sfânta Maria, Institutul Clinic Fundeni, Institutul Oncologic București, Spitalul Universitar de Urgență București, Spitalul Clinic de Urgenţă „Sfântul Ioan”, dar și medici de la clinici private, care s-au implicat și au asigurat tinerilor șansa de avea un copil.

Beneficiarii proiectului sunt femei sub 35 de ani și bărbați sub 45 de ani diagnosticați cu cancer, care primesc indicația de a-și prezerva fertilitatea.

Proiectul „Newborn – Oncofertilitate” se derulează până în luna octombrie 2020 și este finanțat de Primăria București.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.