Medicii radiologi români, invitați speciali la Congresul francez de Radiologie

România este invitată de onoare la Congresul Francez de Radiologie care va avea loc săptămâna viitoare, la Paris. Patru profesori și nouă medici rezidenți din toate centrele universitare mari din țară vor prezenta lucrări și vor susține comunicări orale în cadrul manifestării științifice. Prof. dr. Ioana Lupescu a declarat pentru Ro Health Review că participarea delegației românești este o recunoaștere la nivel european a performanței medicilor radiologi din spitalele românești.

„Invitația adresată de Societatea Franceză de Radiologie delegației din România, de a participa la Congresul Journees Francophones de Radiologie, este o șansă extraordinară și, cred eu, o recunoaștere a valorii radiologiei și imagisticii medicale din România. Manifestarea va avea loc la Paris între 12 și 15 octombrie. România are onoarea de a fi invitată de onoare, alături de Tunisia. De-a lungul anilor, Societatea de Radiologie, în parteneriat cu Societatea Franceză de Radiologie, a realizat foarte multe proiecte și aș aminti în primul rând primele cursuri de rezonanță magnetică care s-au făcut în anii 2001-2002 prin Colegiul Francez de Radiologie (CERF) și GREF”, a spus prof. dr Ioana Lupescu, medic primar radiolog la Institutul Clinic Fundeni.

Participarea medicilor români la congres va fi un prilej pentru schimbul de experiență atât cu medicii francezi, cât și cu medicii din alte țări.

De-a lungul timpului, parteneriatul din  cele două societăți a realizat foarte multe lucruri bune pentru radiologia din România. Pe parcursul conferințelor și al congreselor românești, de foarte multe ori ziua de precongres a fost susținută de profesori din Franța invitați de Societatea Română de Radiologie, focalizați pe anumite domenii de patologie. Cu aceste cursuri de formare au fost puse la punct cunoștințele medicilor specialiști și primari, iar pentru medicii rezidenți cred că au fost ca o poartă spre imagistica franceză, extrem de bine pusă la punct, o imagistică supraspecializată pe diferite arii de interes. Acest parteneriat ne oferă posibilitatea nu numai să fim prezenți prin actuala delegație, ci și să participăm efectiv la conținutul științific. Delegația oficială SRIM, formată din președintele SRIM, patru profesori și nouă rezidenți, merge acolo cu lucrări – profesorii cu lucrări orale, iar rezidenții cu postere în expoziția științifică. Posterele rămân afișate pe siteul societății franceze și pot fi accesate ca postere educaționale. Astfel, avem o transparență și o recunoaștere la nivel european și, bineînțeles, la nivelul Societății Franceze de Radiologie”, a mai spus prof. dr Ioana Lupescu.

Congresul Francez de Radiologie se va desfășura la Palatul Congreselor din Paris. Sunt așteptați să participe peste 12.000 de medici din 70 de țări. Anul acesta tema principală a evenimentului este „Imagistica corectă: pentru un tratament orientat și personalizat”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.