Medicină și tehnologie

Două zile, zeci de echipe, tineri programatori, mentori, pasiune, știință, tehnologie, sănătate, implicare și viitor. Viitorul în sănătate înseamnă medicină asistată sau ajutată de tehnologie. Aceasta este concluzia principală a primei zile a unei noi ediții Hackathon 4 Health.

Diabet, pneumologie, cardiologie, imagistică, donare de sânge, vaccinare, chirurgie sunt doar câteva din zonele de adresabilitate a unor idei de aplicații pe care tineri programatori încearcă să le dezvolte timp de două zile. Manifestarea este organizată la inițiativa Janssen România.

În procesul de dezvoltare al aplicațiilor, tinerii programatori sunt ajutați de mentori – profesioniști din sănătate, reprezentanți ai pacienților, din industria IT, marketing etc. Astăzi, în prima zi, la manifestare au fost prezenți Răzvan Vulcănescu, președintele interimar al Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, conf. dr. Carmen Orban, managerul Institutului Clinic Fundeni, dr. Beatrice Mahler, managerul Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” București, alături de medici specialiști în oncologie medicală, sănătate publică, psihiatrie, dermatovenerologie, precum și farmaciști și medici stomatologi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.