UMF „Carol Davila”: Zeci de tineri mediciniști au participat la punerea în scenă a spectacolului de teatru „Stai jos sau cazi” de Bogdan Munteanu

La inițiativa prorectorului Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prof. univ. dr. Bogdan O. Popescu,  instituția a organizat, în data de 24 noiembrie, o reprezentație a spectacolului de teatru „Stai jos sau cazi”, după romanul scriitorului Bogdan Munteanu.

Astfel, în Luna Conștientizării Epilepsiei, peste 70 tineri mediciniști au participat la punerea în scenă a piesei amintite, cu scopul de a intra, pentru o oră, în pielea unui personaj care se luptă cu această patologie.

„Evenimentul a fost realizat prin prisma colaborării inter-universitare dintre Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică I.L. Caragiale din București” – precizează UMFCD.

Proiectul Teatrului Luceafărul, unic în România

Spectacolul de teatru “Stai jos sau cazi”, o producție a Teatrului pentru Copii și Tineret „Luceafărul” Iași, este realizat după romanul omonim al lui Bogdan Munteanu; este însoțit de o carte coordonată de Oltița Cîntec, Richard Constantinescu și Daniela Șilindean – „Tainele creierului. Epilepsia – Perspective narative”, care a deschis colecția de medicină narativă a Editurii UMF Iași.

Dramatizarea este realizată de Bogdan Munteanu și Daniela Șilindean, adaptarea și regia de Cristi Avram, asistentă de regie fiind Miruna Hriscu.

Din distribuție au făcut parte George Cocoș, Ioana Corban, Liliana Mavriș Vârlan, Ionela Arvinte, Cosmin Rotariu, Dragoș Maftei.

Foto: Facebook/Universitatea de Medicina si Farmacie „Carol Davila”

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.