Mediciniștii români, prezenți la adunarea generală a Federației Internaționale a Asociațiilor Studenților la Medicină

O delegație formată din doisprezece membri ai Federației Asociațiilor Studenților în Medicină din România (FASMR) a participat la a 68-a adunare generală de toamnă a International Federation of Medical Students Associations (IFMSA), care s-a desfășurat la Taipei, în perioada 1-8 august 2019.

La eveniment au participat peste o mie de studenți din peste 125 de țări membre ale federației internaționale.

 

Dezbateri pe sănătate publică, rezistența la antibiotice, drepturile omului

 

“Studenții români au dat dovadă de o implicare crescută în comunitatea medicală internațională, nu numai prin participare, ci și prin facilitarea de sesiuni pe diverse teme, precum rezistența la antibiotice sau relațiile externe în organizațiile studențești. Prin eforturile depuse, implicare și calitate academică, studenții români confirmă de fiecare dată faptul că plasarea universităților de medicină din România pe locuri onorante din clasamentul mondial este justificată”, se arată într-un comunicat transmis presei de UMF “Carol Davila” București.

Dezbaterile au avut loc în cadrul celor cinci departamente de bază ale IFMSA: sănătate publică, educație medicală, sănătatea reproducerii, drepturile omului și schimburi studențești. Studenții români au reușit să se facă remarcați prin experiența și cunoștințele dobândite în cadrul sesiunilor, plasând atât FASMR, cât și România alături de puterile mondiale din domeniul medical studențesc, mai spun reprezentanții universității.

Federația asociațiilor de studenți a fost prezentă și la “Târgul de Proiecte”, unde a prezentat cel mai nou proiect realizat de Departamentul de Educație Medicală, Young Doctors of Romania.

De altfel, șase studenți români fac parte din echipa internațională ocupând diverse poziții, în timp ce un student de la UMF Carol Davila este membru al boardului de conducere al IFMSA.

“Participarea la o Adunare Generală IFMSA este o aventură fascinantă, în care avem şansa de a ne completa experiența academică cu o experiență unică internațională. Suntem hotărâți să revenim cu idei din toate colțurile lumii, pe care avem datoria de a le aplica şi în România, în beneficiul celor peste 24.000 de studenți medicinişti pe care îi reprezentăm”, a afirmat Teodor Cristian Blidaru, președinte FASMR și membru al boardului IFMSA.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.