Medicover preia Spitalul Pelican din Oradea

Compania Medicover a anunțat finalizarea procesului de achiziție a Spitalului Pelican din Oradea după ce Consiliul Concurenței a dat aviz pozitiv tranzacției. Spitalul achiziționat are 130 de paturi, cinci blocuri operatorii, un centru de diagnostic imagistic și alte activități auxiliare. Unitatea se află în proces de extindere prin construcția unui nou spațiu cu o suprafață de 4.000 mp, care va oferi în plus circa 100 de paturi și o unitate dedicată cercetării.

Tranzacția, finalizată la 12 septembrie, vizează preluarea de către Medicover a 80% din acțiunile Spitalului Pelican. Chirurgii care au fondat instituția medicală bihoreană păstrează un pachet de acțiuni minoritar și își vor continua activitatea în cadrul echipei de conducere.

Medicover, companie listată la bursa din Suedia, este prezentă în România prin rețeaua medicală Medicover și prin laboratoarele și centrele de recoltare Synevo. Anul acesta, compania Medicover a mai achiziționat Centrul Medical Academica (București) și Centrul Medical Phoenix, cu sedii în orașele Craiova, Târgu Jiu, Slatina, Calafat și Drăgășani.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.