Medicul ATI Radu Țincu: Al treilea val al pandemiei, diferit de cele de până acum. Număr de cazuri în creștere la populația tânără

Radu Țincu, medic ATI în cadrul Spitalului Floreasca, a declarat că un al treilea val al pandemiei va fi diferit față de cele din 2020, cu un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată.

Astfel, medicul anticipează că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere, iar acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă.

„Cred că va fi un al treilea val diferit față de cele din 2020, pentru că atunci aveam toată populația expusă riscului. În acest moment, grupele vulnerabile sunt oarecum securizate prin vaccin. Cred că vom avea un număr de cazuri în creștere la populația tânără, care încă nu a fost imunizată. Avem o nouă varianta virală, varianta britanică, care în mod sigur circulă în România intracomunitar, o variantă virală cu o transmisibilitate mult mai ridicată. Anticipez că va fi o accelerare a transmiterii în rândul comunităților de persoane tinere și acest lucru nu va avea un impact așa mare cum a fost în septembrie-octombrie anul trecut asupra sistemului de terapie intensivă. Sigur că, odată ce numărul de persoane tinere îmbolnăvite de COVID va crește și vom avea mii de persoane diagnosticate pozitiv, va exista și un procent redus de oameni care vor dezvolta și forme severe”, a declarat medicul ATI, la un post de televiziune.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.