Medicul care a implantat primul cardiodefibrilator din România, conf. dr. Radu Ciudin, a trecut în neființă la vârsta de 63 de ani

sursa foto: Radu Ciudin/ Facebook

 

Conf. dr. Radu Ciudin, medicul care a implantat primul cardiodefibrilator din România, a trecut în neființă la vârsta de 63 de ani.

Conf. dr. Radu Ciudin era șeful Secției Cardiologie din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare ”Prof. dr. C.C. Iliescu” Fundeni.

”Cu durere in suflet anuntam trecerea in lumea Drepților la vârsta de 63 ani a Conf. Dr. Radu Ciudin, Șef de Secție Cardiologie la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C C Iliescu”, Fundeni. Domnul Doctor Radu Ciudin ramane in amintirile noastre, ale colectivului Centrului Medical International Bucuresti, ale pacientilor domniei sale, ca un om bland, discret, un doctor care si-a dedicat intreaga activitate profesionala pacientilor, un om iubit si respectat. Fost cadru universitar, Domnul Doctor Radu Ciudin a indrumat si responsabilizat numeroase generatii de studenti si medici tineri. Domnul Doctor Radu Ciudin este cel care a implantat primul cardiodefibrilator din Romania, Doctor in stiinte medicale cu supraspecializare in Electrofiziologie Cardiaca si Stimulatoare, Membru Titular al Societatii Britanice de Cardiologie, Ambasador al cardiologiei de elită din Romania, Membru al Societatii Americane de Pacing si Electrofiziologie. Dumnezeu sa-l ierte!”, se arată într-o postarea pe pagina de socializare a Centrului Medical Internațional București.

Vestea morții conf. dr. Radu Ciudin a îndoliat lumea medicală românească. Condoleanțe au fost transmise și de Colegiul Medicilor din Municipiul București.
”Colegiul Medicilor din Municipiul București transmite condoleanțe familiei dr. Radu Ciudin, reputat medic cardiolog. Dr. Radu Ciudin a fost șef secție Cardiologie la Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare „Prof. Dr. C.C. Iliescu”, doctor în Științe Medicale cu supraspecializare în Electrofiziologie Cardiacă și Stimulatoare, membru titular al Societății Britanice de Cardiologie, membru al Societății Americane de Pacing și Electrofiziologie. Dr. Radu Ciudin a îndrumat, de-a lungul timpului, generații de studenți, fiind cadru didactic. Dr. Radu Ciudin este autorul primului implant al unui cardiodefibrilator implantabil în Romania (1997) și a realizat prima ablație cu radiofrecvență în sindromul WPW – 1999, din Romania. De asemenea, a fost membrul al primei echipe din lume de ablație cu microunde în aritmiile cardiace la om –Londra 1994. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”, a transmis Colegiul Medicilor din Municipiul București.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.