Medicul Octavian Jurma: Excluderea carantinei este echivalent cu excluderea chemoterapiei din tratamentul unui bolnav de cancer

Medicul și cercetătorul Octavian Jurma este de părere că faptul că excludem carantina dintre opțiunile de „tratament” al societății noastre este echivalent cu excluderea chemoterapiei din tratamentul unui pacient bolnav de cancer.

“Este dreptul oricărui pacient, inclusiv al societății românești, să aleagă între terapia naturistă a COVID-19 și cea bazată pe evidența științifică, dar nu al medicului să îi refuze explicit soluția care îl eliberează cel mai rapid și mai sigur de boală. În acest moment, singurul remediu care știm sigur că poate opri creșterea comunitară exponențială odată instalată este carantina acelor zone. Acesta este chiar scopul legii carantinei”, după cum a afirmat medicul și cercetătorul Octavian Jurma.

Potrivit acestuia, în rest, în afară de carantină. nu există nici măcar un singur exemplu de succes cu măsuri progresive.

„Coreea și alte țări asiatice sunt mult mai familiare cu epidemiile de acest tip și se bazează aproape exlcusiv pe prevenția apariției valurilor. Acolo masca universală și testarea extensivă este la fel de normală cum este la noi să umbli încălțat pe stradă. Dacă totuși aceste valuri încep să se formeze, metoda adoptată este închiderea lor timpurie (la numere la care noi ne relaxăm) prin lockdown scurt și eficient”, a adăugat cercetătorul.

Afirmațiile sale vin în contextul în care România a depășit azi pragul de 3 al incidenței la 1.000 de persoane, respectiv pe cel de 300 al incidenței la 100.000 de persoane.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.