Medicul Român. Prezent și Viitor: Un proiect inițiat de Colegiul Medicilor din România

Colegiul Medicilor din România (CMR) a lansat, miercuri, în contextul Zilei Naționale a României, proiectul ”Medicul Român. Prezent și Viitor pentru România”.

Campaniainițiată de CMR are ca obiectiv conștientizarea rolului și locului medicului în societatea românească, precum și a importanței relației de încredere ce trebuie să existe între medic și pacient, între medic și opinia publică.

”Mesajul nostru de Ziua Națională a României este un apel la încredere: încrederea dintre medic și pacientul său, încrederea dintre medic și societatea noastră, societatea românească. Acest mesaj trebuie să ajungă la toți pacienții din România. Aveți încredere în medici”, a declarat prof. dr. Daniel Coriu, președintele CMR.

”O societate modernă are nevoie de un corp medical sănătos. O societate modernă are nevoie de un corp medical puternic, capabil să facă față provocărilor. Pentru aceasta, este nevoie de responsabilitate și încredere”, a adăugat președintele CMR.

Dr. Călin Bumbuluț: Medicii de familie reprezintă o treime din toți medicii din România

”Adresez mulțumiri personalului medical, indiferent de profesie, personal greu încercat în acest evremuri ale pandemiei, cu recunoștință pentru lupta zilnică și neobosită în interesul sănătății tuturor cetățenilor României. Am primit de la mulți colegi medici de familie din Uniunea Europeană a Medicilor Generaliști rugămintea de a transmite felicitările lor colegilor români și un mesaj de solidaritate cu aceștia. Medicii de familie reprezintă o treime din toți medicii din România, iar activitatea lor deopotrivă cu a medicilor de altă specialitate merită să fie apreciată și evidențiată”, a transmis  Dr. Călin Bumbuluț ,Vicepreședinte Coordonator al Departamentului Profesional – Stiințific și Învățământ din cadrul Colegiului Medicilor din România.

Dr. Gheorghe Borcean: Profesia medicală ar putea fi cea care să reclădească încrederea într-o societate traumatizată

”Medicina se bazează pe încredere. După doi ani de pandemie în România, în care s-au îmbolnăvit peste un milion de oameni și au murit câteva zeci de mii, printre care și un număr mare de colegi medici, asistenți, paramedici, personal de îngrijire, este momentul să gândim că o societate, care are sechele mari după zeci de ani de totalitarism, după 30 de ani de capitalsim feroce și sălbatic, are mari probleme, sechele mari în ceea ce privește încrederea ca instituție socială. Profesia medicală ar putea să fie cea care să reclădească încrederea într-o societate traumatizată”, a declarat Dr. Gheorghe Borcean, Vicepreședinte Coordonator al Departamentului de Jurisdicție profesională din cadrul Colegiului Medicilor din România.

Șef. Lucr. Dr. Gindrovel Dumitra: Este absolut necesar să ne reîntoarcem la conceptele fundamentale ale relației medic – pacient

”Nevoia de a discuta despre încredere vine ca urmare a doi ani în care această încredere a fost puternic zdruncinată. Este vorba despre încrederea între medic și pacient, între corpul medical, ca atare, respectiv populația generală și, bineînțeles, între corpul medical și autorități. Este absolut necesar să ne reîntoarcem la conceptele fundamentale ale relației medic – pacient, relație care se bazează în primul rând pe încredere: încredere pe care o are pacientul în medicul său și, în același timp, în modul în care medicul reușește de-a lungul timpului să o dobândească. Suntem într-un moment deosebit de dificil, dar am convingerea că împreună vom reși să trecem peste această pandemie”, a transmis Șef. Lucr. Dr. Gindrovel Dumitra – Secretar General Colegiul Medicilor din România – Coordonator al Departamentului de Avizări din cadrul Colegiului Medicilor din România.

Dr. Valeria Herdea: Avem nevoie de încrederea dumneavoastră pentru a putea merge mai departe

”Avem nevoie de încrederea dumneavoastră pentru a putea merge mai departe. Lucrurile în aparență sunt simple. Știința este știință și noi ne-am bazat pe știință. Am transmis mesaje așa cum am considerat că este cel mai bine, cel mai ușor de înțeles și de aplicat. Nu întotdeauna am putut fi perfecți, pentru că și noi suntem oameni. Venim în fața dumneavoastră cu dragoste, cu respect, să vă cerem sprijinul, să ne fiți alături. Haideți să fim un singur român. Haideți să credem în valorile acestei țări minunate în care trăim. Haideți să credem în bine, în frumos, în adevăr și în forța acestui neam de a se ridica dintr-o nenorocire. Haideți să fim împreună uniți. Cu toții suntem oameni, ne este greu, dar avem de îngrijit un viitor”, a transmis Dr. Valeria Herdea – Vicepreședinte Coordonator al Departamentului Economico-Social din cadrul Colegiului Medicilor din România.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.