Medicul șef al secției ATI de la Maternitatea Bucur, internat cu COVID-19 la Spitalul “Victor Babeș”

Dr. Rodica Ologu, șef de secție anestezie și terapie intensivă din Maternitatea Bucur din București, a fost internată la Spitalul “Victor Babeș”, fiind infectată cu noul coronavirus.

“Doamna doctor este simptomatică și internată la Spitalul Victor Babeș. (…). Niciunul dintre noi nu mai putem gândi și vorbi altceva de când am aflat .Un om discret, generos, profesionist, mamă a două fetițe care vor începe școala în curând, mi-a permis să îi urez sănătate în mod public. Suntem cu toții alături și sunt sigură că nu numai noi. Așteptăm ancheta epidemiologică a DSP și testarea personalului medical”, a anunțat Manuela Predilă, medic primar Obstetrică-Ginecologie la Maternitatea Bucur.

Maternitatea Bucur este maternitate exclusiv COVID-19, dar potrivit Manuelei Predilă, de șase luni, nimeni din personal nu a fost testat .

Mai mult, medicul susține că în maternitate nu există niciun infecționist care “în șase luni să fi pus piciorul în Maternitate pentru a evalua pacientele”.

De asemenea, în opinia Manuelei Predilă, personalul COVID trebuie rotit, pentru că expunerea repetată crește riscul contaminării.

“Noi de șase luni nu am efectuat niciun act medical decât în costum de protecție PPE, care îngreunează cu mult manevrele medicale. Riscul este cu mult mai mare în specialitățile chirurgicale și ATI .Iată că nu am fost auziți și inevitabilul s-a produs”, a afirmat medicul de la Maternitatea Bucur.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.