Medicul Valeriu Gheorghiță: În ianuarie ar putea începe și a doua etapă de vaccinare, pentru persoanele vârstnice și cu boli cronice

Coodonatorul campaniei de vaccinare în România, medicul Valeriu Gheorghiță, a declarat că se dorește o accelerare a procesului de vaccinare și cel mai probabil în ianuarie se va începe și a doua etapă de imunizare, pentru persoanele vârstnice și cu boli cronice, în pararel cu prima desfășurată în prezent.

„Nu avem un calendar, vorbim însă de o estimare, pentru că lucrurile au loc în dinamică. Trebuie să ne adaptăm în funcție de cum se desfășoară vaccinarea în prezent. Ne dorim o accelerare a procesului de imunizare, să vaccinam în pararel persoanele din categoria principală de risc, care pot să dezvolte forme severe sau critice, adică persoanele care sunt rezidente în centrele medico-sociale, persoanele vârstnice, cu diazbilități, cu comorbidități multiple. Am putea demara etapa a doua din ianuarie, însă vom analiza acest aspect pe 4 ianuarie”, a declarat Valeriu Gheorghiță, la un post de televiziune.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.