Medicul Valeriu Gheorghiţă: Virusul este încă în circulație. Oamenii nu trebuie să facă rabat de la măsurile de protecție

Valeriu Gheorghiţă, medic primar Boli Infecţioase la Spitalul Militar Central „Carol Davila”, a afirmat că oamenii nu trebuie să facă rabat de la măsurile de protecție, pentru că este cât se poate de clar că vom înregistra o creștere a numărului de îmbolnăviri.

Valeriu Gheorghiţă a precizat că oamenii trebuie să înțeleagă că acest virus încă este în circulație și atunci când reducem nivelul de protecție, a acest lucru se va vedea prin creșterea numărului de infecții și din păcate și cel al deceselor.

“Este absolut evident că oamenii au nevoie să își reia o parte din activitate, însă trebuie să înțelegem corect acesta strategie de relaxare, ea nu trebuie să vină la pachet cu o relaxare a măsurilor de protecție. Relaxarea trebuie privită mai degrabă din punct de vedere administrativ. Înseamnă o redeschidere a zonelor economice, a anumitor domenii de activitate, însă oamenii nu trebuie să facă rabat de la aceste măsuri de protecție, pentru că este cât se poate de clar că vom înregistra o creștere a numărului de îmbolnăviri, ceea ce este evident de evitat și acest lucru cred ca și-l dorește toată lumea”, a spus medicul Valeriu Gheorghiţă, la un post de televiziune.

Acesta a adăugat că, în viitor, probabil că din punct de vedere epidemiologic, lucrurile se vor caracteriza prin apariția unor focare izolate care au potențialul să destabilizeze situația epidemiologică prin răspândirea infecției.

Valeriu Gheorghiţă a spus că strategia cuprinde o supraveghere epidemiologică, extrem de atentă pe perioade de circa două săptămâni, înainte de introducerea altor măsuri de relaxare și atunci când identificăm un focar, măsurile noastre să se concentreze pe acel focar prin măsuri de izolare, carantină.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.