Medicul Wiener: Asistenta din Botoşani a murit de COVID-19. De ce testele au ieşit negative

Adrian Wiener, medic coordonator al Spitalului Grădişte din Arad a dat o explicaţie referitor la decesul asistentei medicale din Botoşani, declarată iniţial moartă de COVID-19.

Medicul Adrian Wiener a explicat că testele recoltate de pe mucoase în cazul în care nu identifică virusul, confirmă doar că pacientul nu mai este contagios.

“Uneori acest fapt biologic se suprapune cu vindecarea, alteori nu; alteori boala COVID-19, prin efectele, uneori ireversibile asupra unor organe și sisteme evoluează, lasă sechele sau conduce la deces. În ciuda ’negativării’ ”, a explicat medicul.

Potrivit acestuia, negativarea implică absența contagiozității, dar procesul de vindecare presupune revenirea la parametrii anteriori a funcțiilor organelor și sistemelor afectate, sau, în cazul sechelelor nici măcar la parametri anteriori ci la parametri stabili și compatibili cu externarea din spital și funcționarea autonomă.

Astfel, asistenta Lenuța Buta a murit de COVID-19, potrivit medicului Adrian Wiener, “dar birocrația mioapă îi răpește dreptul la pensie de urmaș copilului ei”.

Asistenta Lenuța Buta, în vârstă de 45 de ani, a fost confirmată ca infectată cu SARS-CoV-2 pe 23 aprilie, prin test PCR care a identificat virusul pe mucoase, potrivit lui Wiener.

“Asistenta a fost inițial internată la secția de boli infecțioase din Botoșani dar, după o vreme, starea clinică s-a agravat și a fost transferată la secția de Terapie Intensivă a spitalului de Boli Infecțioase din Iași. A avut două teste negative pe 19.05 și pe 20.05 dar starea ei era în continuare gravă. Pe 23.05 a decedat. Date fiind cele două teste negative anterioare decesului pacienta a fost declarată vindecată de COVID-19 iar decesul atribuit probabil altei cauze”, după cum a explicat acelaşi medic.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.