Medicul Wiener: Zeci de secții şi spitale întregi stau goale așteptând decizii și avize

Dr. Adrian Wiener

Adrian Wiener, medic coordonator al spitalului dedicat COVID-19 din Grădiște Arad, a declarat că zeci de secții şi spitale întregi stau goale așteptând decizii și avize, iar altele condiționează accesul pacienților de efectuarea testelor pentru COVID-19 chiar dacă nu există nicio suspiciune de boală.

Adrian Wiener a spus că sunt județe, precum Aradul care nu au mai avut vreun caz de infecție cu SARS-CoV-2 de săptămâni de zile și cu toate acestea secțiile stau goale neavând de săptămâni de zile avizul DSP pentru activitate non-COVID.

“Sistemul de sănătate din România este parțial paralizat. Zeci de secții, spitale întregi stau goale așteptând decizii și avize. Altele condiționează accesul pacienților de efectuarea testelor pentru COVID-19 chiar dacă nu există nicio suspiciune de boală, chiar dacă din punct de vedere epidemiologic, acum, transmiterea comunitară este foarte redusă în majoritatea țării”, a scris medicul Adrian Wiener, pe pagina sa de Facebook.

Adrian Wiener a atenţionat că sunt pacienți cu boli cronice nedispensarizate corespunzător, boli neoplazice care evoluează, nedepistate, boli cardiovasculare cu tratamente neajustate de luni de zile şi servicii medicale suspendate fără nicio rațiune epidemiologică.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.