Membrii Federației SANITAS vor picheta mâine Guvernul României

Membrii Federației SANITAS vor continua protestele anunțate în urma Hotărârii Consiliului Național. Prin urmare, vor picheta mâine Guvernul României, potrivit SANITAS.

Astăzi, 9 noiembrie 2020, Membrii Biroului Operativ al Federației SANITAS din România s-au întâlnit astăzi, 9 noiembrie 2020, cu minsitrul Sănătății, Nelu Tătaru, în încercarea de rezolvare a problemelor cu care se confruntă membrii de sindicat, salariați ai sistemului sanitar.

Potrivit unui comunicat al Federației SANITAS, principalele teme de discuție au vizat:

– Aplicarea sporului de până la 30% pentru toată perioada în care va fi prelungită starea de alertă. În acest sens Federația SANITAS a solicitat elaborarea unei ordonanțe de urgență cu consultarea partenerilor sociali.

– Aplicarea unitară și continuă a sporului de epidemie în toate unitățile nominalizate în Ordinul M.S. nr. 555/2020, pentru toţi salariații care îndeplinesc condițiile de acordare. Federația SANITAS a solicitat, de asemenea, elaborarea unui act normativ (hotărâre de guvern) cu consultarea partenerilor sociali.

– În ceea ce privește creșterea salariilor tuturor angajaților la nivelul anului 2020, începând cu 1 ianuarie 2021, precum și aplicarea sporurilor la salariul actual, Ministrul Sănătății ne-a asigurat că a transmis impactul bugetar atât Ministrului Finanțelor Publice cât și Primului-ministru.

”Celelalte solicitări ale Federației SANITAS sunt de competența Guvernului, motiv pentru care, așteptăm în continuare următoarea întâlnire patronată de Premierul Ludovic Orban, cu participarea reprezentanților ministerelor de resort și ai Casei Naționale de Asigurări de Sănătate”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.