Memorandum de colaborare între România și Spania. Cooperarea vizează asistența medicală primară, sănătatea mintală și prevenirea bolilor

sursa foto: Ministerul Sănătății

România și Spania vor coopera în domeniul asistenței medicale primare, sănătății mintale, dar și în cel al prevenirii și controlului bolilor transmisibile și netransmisibile, în urma unui Memorandum, semnat miercuri de miniștrii Sănătății din cele două state.

„Alexandru Rafila, ministrul Sănătății din România și Carolina Darias San Sebastian, ministrul Sănătății din Spania au semnat astăzi, 23 noiembrie 2022, Memorandumul de înțelegere între ministerele sănătății din România și Spania în cadrul ședinței comune a Guvernelor României și Regatului Spaniei desfășurată în Castellon de la Plana”, informează un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, documentul are ca scop dezvoltarea și intensificarea colaborării în domeniul sănătății dintre cele două state.

„Memorandumul de înțelegere între ministerele sănătății din România și Spania prevede schimbul de informații și de bune practici în domeniul sănătății, precum și a modului de administrare al sistemului sanitar. Cele două state vor coopera în mod concret in domeniul asistenței medicale primare, sănătății mintale, dar și în cel al prevenirii și controlului bolilor transmisibile și netransmisibile”, arată sursa citată.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.