Memorialul Eroilor din Sănătate, în onoarea lucrătorilor din sănătate căzuţi la datorie în lupta împotriva pandemiei COVID-19

Federația ”Solidaritatea Sanitară” a lansat platforma Memorialul Eroilor din Sănătate, în onoarea lucrătorilor din sănătate căzuţi la datorie în lupta împotriva pandemiei COVID-19.

”Am lansat Memorialul Eroilor din Sănătate! Fiecare dintre dvs. sunteți invitat/invitată să vă exprimați omagiul față de sacrificiul colegilor noștri/colegelor noastre!”, a anunțat Solidaritatea Sanitară pe Facebook.

Cei care accesează platforma pot să își scrie gândurile în Cartea de onoare a Memorialului și să aprindă o lumânare simbolică pentru fiecare dintre cei decedați.

“Construit special pentru mediul online, Memorialul prezintă atât o perspectivă de ansamblul asupra lucrătorilor din sănătate care şi-au făcut datoria cu preţul propriei vieţi cât şi una de detaliu, ce permite cunoaşterea fiecăruia dintre eroii de până acum. Memorialul permite multiple forme de interacţiune simbolică, aflate la dispoziţia publicului, prin intermediul Cărţii de onoare, a comentariilor comemorative şi a aprinderii unei lumânări simbolice pentru fiecare dintre membrii acestui Panteon virtual”, se precizează într-un comunicat al Federaţiei.

“Memorialul Eroilor din Sănătate este un formă de a cinsti memoria lucrătorilor din sănătate decedaţi la datorie, adecvată la măsurile de protecţie specifice acestei pandemii şi la mediile de comunicare contemporane. Acest mijloc de comemorare şi onorare oferă posibilitatea tuturor cetăţenilor de a-şi prezenta gândurile şi emoţiile faţă de jertfa făcută de aceşti eroi în interesul societăţii. Considerând că iubirea de patrie este exprimată în egală măsură prin sacrificiul făcut pentru salvarea vieţii locuitorii ei, lansăm Memorialul Eroilor din Sănătate înainte de Ziua Naţională a României, invitând conducătorii instituţiilor statului şi candidaţii la astfel de funcţii să-şi exprime recunoştinţa pentru jertfa acestor lucrători din sănătate, şi să reţină nevoia unor forme de recunoaştere adecvate!”, se arată în comunicat.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.