Merck lansează oferta pentru acțiunile Immune Design, o companie de cercetare clinică în imunoterapie

Compania farmaceutică Merck (MSD în afara Americii de Nord) a lansat astăzi, prin intermediul unei subsidiare, oferta de achiziție a tuturor acțiunilor disponibile la compania Immune Design. Intenția de a efectua această achiziție fusese deja anunțată în urmă cu aproape două săptămâni.

Dacă oferta se va finaliza cu succes, acționarii Immune Design ar urma să primească 5,85 dolari pentru fiecare acțiune deținută. Tranzacția este estimată la 300 de milioane de dolari. Odată finalizată, Immune Design va deveni o subsidiară Merck/MSD.

Oferta lansată astăzi va expira la 2 aprilie 2019. În cazul în care Merck va avea atunci majoritatea pachetului de acțiuni, oferta va fi considerată de succes.

Immune Design este o companie de cercetare clinică în imunoterapie, care utilizează abordări in vivo care să permită sistemului imunitar să lupte cu boala. Compania deține o serie de tehnologii – GLAAS și ZVex – prin care este activată abilitatea sistemului imun de a genera sau extinde gama de celule imune citotoxice specifice unor anumite antigene. Compania are sedii la Seattle și San Francisco, pe Coasta de Vest a SUA.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.