Merck (MSD) achiziționează compania Immune Design, pentru a-și extinde capacitățile în vaccinuri, boli infecțioase și cancer

Compania farmaceutică Merck (MSD în afara Americi de Nord) anunță că a ajuns la un acord de achiziție a companiei Immune Design. Tranzacția este estimată la 300 de milioane de dolari.

 

Tehnologii de activare a sistemului imun

 

Immune Design este o companie de cercetare clinică în imunoterapie, care utilizează abordări in vivo care să permită sistemului imunitar să lupte cu boala. Compania deține o serie de tehnologii – GLAAS și ZVex – prin care este activată abilitatea sistemului imun de a genera sau extinde gama de celule imune citotoxice specifice unor anumite antigene. Compania are sedii la Seattle și San Francisco, pe Coasta de Vest a SUA.

Principalul produs al companiei este G100, aflat încă în faza de cercetare. Acesta este un puternic agonist TLR4 intratumoral, care a demonstrat beneficii clinice în mai multe tipuri de cancer.

Tehnologiile deținute de Immune Design au însă aplicații posibile și în bolile infecțioase sau în alergii, aflate în dezvoltare la această dată.

 

Tranzacția ar putea fi finalizată curând

 

Conform acordului de achiziție anunțat astăzi, Merck ar urma să inițieze o ofertă pentru toate acțiunile Immune Design (la un preț de 5,85 dolari per acțiune).

În cazul în care vor fi primite toate aprobările necesare, este de așteptat ca tranzacția să fie încheiată în al doilea trimestru al acestui an.

Merck/MSD este o companie biofarmaceutică globală, cu o istorie de peste un secol. În prezent, compania este unul din jucătorii importanți pe piața medicamentelor, a vaccinurilor, a terapiilor biologice și a produselor pentru sănătatea animală.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.