Merck (MSD) cumpără compania Tilos Therapeutics

Compania Merck (Merck Sharp & Dohme/MSD în afara Statelor Unite și Canadei) anunță încheierea unui acord de achiziție cu Tilos Therapeutics. Tilos este o companie americană nelistată la bursă, care dezvoltă anticorpi anti-LAP (peptidul asociat cu latența) pentru tratamentul cancerului.

Tratamentele dezvoltate de Tilos vizează complexul TGFβ latent. Anticorpii dezvoltați de companie ar putea avea aplicații clinice multiple, nu doar în oncologie (în carcinomul scuamos de cap și gât, în carcinomul hepatocelular, cancerul ovarian, cancerul colorectal, cancerul gastric și cancerul pulmonar cu celule non-mici), ci și în fibroză și în autoimunitate. Nu există încă niciun studiu clinic cu acești anticorpi înregistrat în SUA, deci dezvoltarea de anticorpi anti-LAP este încă în faza preclinică.

Prin acordul de achiziție încheiat, Merck/MSD ar urma să achiziționeze integral Tilos Therapeutics, pentru o sumă ce ar putea ajunge până la 773 de milioane de dolari, dacă produsele dezvoltate vor atinge o serie de obiective stabilite prin contract.

În decembrie 2018, o altă companie, Gilead, anunța colaborarea cu o companie de cercetare britanică pentru descoperirea și dezvoltarea unor inhibitori specifici ai activării TGFβ, pentru tratamentul bolilor fibrotice.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.