Mesajul Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România legat de decesul președintei Societății Române de Cancer din Cluj-Napoca

Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România a transmis un mesaj de condoleanțe pentru decesul președintei Societății Române de Cancer din Cluj-Napoca, Claudia Sava.

Claudia Sava a încetat din viață luni, fiind născută pe 17 ianuarie 1975.

„Federația Asociațiilor Bolnavilor de Cancer din România regretă trecerea în neființă a Claudiei Sava, Președința Societății Române de Cancer din Cluj Napoca. Claudia a fost o adevărată luptătoare. Claudia ne-a arătat tuturor că SE POATE, se poate trăi cu cancer, fiind un exemplu și o sursă de putere și speranță pentru mulți dintre pacienții cu cancer. Condoleanțe familiei! Dumnezeu să o odihnească în pace!”.

Claudia Sava a susținut introducerea legii care să permită pacienților cu dureri cronice să poată beneficia de terapii ale durerii cu ajutorul canabisului medicinal.

La rândul său, deputatul Emanuel Ungureanu a numit-o pe Claudia Sava „un om extraordinar care a condus Societatea Română de Cancer cu dragoste pentru pacienții care au suferit ca ea, de această maladie cumplită, cancerul”.

Claudia Sava a fost și profesoară de limba și literatura română la Liceul Tiberiu Popoviciu din Cluj-Napoca.

„Am luptat alături de Claudia în ultimii 3 ani pentru ca pacienții care suferă de cancer în faze terminale ale bolii să poată beneficia de terapii ale durerii cât mai eficiente. Claudia a pus suflet și energie pentru legea care permite tratarea pacienților cu dureri cronice cu ajutorul canabisului medicinal. M-am consultat mult cu ea atunci când am depus această lege în Parlament și sper ca foarte curând să ajungă la votul final, visul Claudiei trebuie să se împlinească. Drum lin spre stele, Claudia, de acolo din Cer, pacienții cu cancer din România au de ieri în tine un înger păzitor!”, a scris deputatul pe pagina sa de Facebook.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.