Mesajul ministrului Sănătății către profesioniștii din sistemul de sănătate, la început de an

”Cadrele medicale merită condiții de lucru, dar și de pregătire, similare cu cele asigurate în țările dezvoltate ale lumii”. Este mesajul transmis de ministrul Sănătății, Victor Costache, la început de an.

„La începutul anului doresc să transmit un gând de respect și apreciere pentru toți profesioniștii din Sănătate care înțeleg să își facă datoria corect și cu responsabilitate și care salvează vieți zi de zi, inclusiv de Sărbători, când majoritatea este acasă cu cei dragi”, a scris el într-un mesaj publicat pe Facebook de Ministerul Sănătății.

El a dat asigurări că, în acest an, pe care Organizația Mondială a Sănătății l-a declarat Anul Asistentului Medical și Moașei, Ministerul Sănătății va ”susține, alături de partenerii internaționali, această categorie importantă de profesioniști din sistem”.

În ceea ce privește pacienții, Victor Costache a dat asigurări că ”echipa din cadrul Ministerului Sănătății va face tot ce depinde din punct de vedere administrativ și al politicilor publice, pentru creșterea calității serviciilor medicale și a siguranței pacientului în unitățile sanitare”.

”Ne dorim deschiderea sistemului sanitar românesc către lume. Considerăm că pacienții români trebuie să fie în centrul sistemului și au dreptul la tratamente de ultimă generație la fel ca cele asigurate pacienților din Europa”, a mai transmis oficialul.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.