Mesajul ministrului Sănătății către studenții UMF: Îi felicit pentru că au ales una dintre cele mai vechi și nobile profesii

Ministrul Sănătății, dr. Nelu Tătaru, a transmis un mesaj către studenții și profesorii universităților de medicină și farmacie din țară, la începerea noului an universitar.

”Acum, la începutul unui nou an universitar, urez mult succes tinerilor care au optat să urmeze cursurile universităților de medicină și farmacie și îi felicit pentru că au ales una dintre cele mai vechi și nobile profesii practicată încă din antichitate. Vă așteaptă un drum frumos care presupune de multe ori sacrificii şi timp departe de familie, în care efortul susținut, ambiția și pasiunea reprezintă cheia succesului, dar care în final aduce satisfacţia profesională pe măsură”, a transmis minstrul.

El și-a exprimat convingerea că noile generații de absolvenți ai universităților de medicină și farmacie din țară vor avea puterea și cunoștințele ”pentru a schimba și reconstrui sistemul medical românesc aducându-l la standardul pe care şi noi îl dorim”. Minstrul a apreciat că, alături de ”educație, sănătatea unui popor reprezintă pilonul de dezvoltare și prosperitate și, chiar dacă parcurgem una dintre cele mai mari provocări sanitare la nivel global, unul dintre obiectivele mandatului meu îl reprezentă regândirea sistemului sanitar românesc și transformarea lui într-unul european”.

Dr. Nelu Tătaru și-a exprimat speranța că studenții de acum vor practica medicina în Romania, unde vor beneficia de condițiile necesare pentru a face performanță în beneficiul pacienților.

”Mulțumesc profesorilor care călăuzesc pașii viitorilor noștri colegi și le urez multă putere de muncă, responsabilitate și succes în procesul de formare a lor ca oameni și profesioniști”, a mai spus ministrul Sănătăţii, dr Nelu Tătaru.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.