Mesajul președintelui Colegiului Medicilor din Municipiul București cu ocazia Săptămânii Mondiale a Vaccinării

”Ca medic și președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București am susținut, susțin și voi susține întotdeauna importanța imunizării în bolile prevenibile prin vaccinare”. Este mesajul transmis de prof. dr. Cătălina Poiană, președintele Colegiului Medicilor din Municipiul București, cu ocazia Săptămânii Mondiale a Imunizării.

”Astăzi începe Săptămâna Mondială a Imunizării. Imunizarea este în strânsă legătură cu Medicina bazată pe dovezi. Ca medic și președinte al Colegiului Medicilor din Municipiul București am susținut, susțin și voi susține întotdeauna importanța imunizării în bolile prevenibile prin vaccinare. La nivel mondial, milioane de vieți sunt salvate datorită vaccinării – cea mai de succes și mai eficientă din punct de vedere al costurilor intervenție pentru sănătate. Cu toate acestea, prea mulți oameni din România și din întreaga lume nu sunt încă vaccinați sau nu sunt vaccinați suficient”, a scris ea.

„În plină pandemie realizăm cât de important este să existe vaccinuri pentru boli infecțioase și să le folosim în timp util pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu risc vital. Deși în această perioadă ne focusăm acțiunile în lupta cu noul coronavirus, trebuie sa fim conștienți că există încă alte boli transmisibile care pot afecta starea de sănătate a populației, în special a copiilor, neprotejați împotriva unor boli care pot fi fatale cum ar fi rujeola, difteria sau tetanosul. Să nu uităm că avem încă în evoluție o epidemie de rujeola pe teritoriul Romaniei în care s-au inregistrat aproximativ 20 000 de îmbolnăviri și 64 de decese. Nu trebuie să lăsăm garda jos, vaccinarea de rutină trebuie să continue în această perioadă deoarece avem obligația să prevenim îmbolnăvirile de orice fel, mai mult ca oricînd,”, a declarat Nelu Tătaru, Ministrul Sănătății, la debutul Săptămânii Mondiale a Imunizării.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.