Mesajul unei asistente din Milano către italieni

Epuizată, cu echimoze pe față din cauza purtării măștii de protecție, o asistentă din Milano a vrut să le arate italienilor cum arată după multe săptămâni în care a îngrijit pacienții bolnavi de Covid-19. Tânăra le-a transmis un mesaj celor care încă nu respectă măsurile de carantină, pentru a le arăta cum se simt cei care luptă din răsputeri pentru a le salva viața oamenilor infectați cu noul coronavirus. Fotografia și mesajul său au strâns aproape 760.000 de aprecieri, de la oameni din întreaga lume.

Sunt o asistentă care în acest moment se confruntă cu această urgență sanitară. Mi-e teamă și mie, dar nu să merg la cumpărături, ci să merg la muncă. Mi-e teamă pentru că masca s-ar putea să nu mi se lipească bine de față sau m-aș fi putut atinge din greșeală de mănușile murdare sau că ochelarii nu mi-au acoperit ochii în totalitate și ar fi putut trece ceva. Sunt obosită fizic pentru că dispozitivele de protecție mă rănesc, combinezonul mă face să transpir și, odată îmbrăcată, nu mai pot să merg la baie sau să beau ceva timp de șase ore. Sunt obosită psihic, la fel ca toți colegii mei care se află în aceeași situație de mai multe săptămâni, dar asta nu ne împiedică să ne facem treaba așa cum am făcut întotdeauna. Voi continua să îmi îngrijesc pacienții pentru că sunt mândră de serviciul meu și îmi iubesc meseria. Ceea ce le cer celor care citesc această postare este să nu anuleze eforturile pe care le facem, să fie altruiști și să stea în casă, ca să îi protejeze pe cei mai fragili. Noi, tinerii, nu suntem imuni la coronavirus și noi putem să ne îmbolnăvim sau, mai rău, să îi îmbolnăvim pe alții. Nu îmi pot permite luxul să mă duc acasă în carantină, trebuie să mă întorc la lucru, să îmi fac datoria. Vă rog să va faceți și voi datoria!

Tânăra asistentă din Italia a primit aproape 30.000 de încurajări, din întreaga lume. În ciuda faptului că măsurile de carantină din Italia au fost înăsprite, numărul celor testați pozitiv pentru noul coronavirus crește în fiecare zi. La fel și numărul celor decedați și al celor aflați în secțiile de terapie intensivă.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.