Mesajul unui medic de 68 de ani, bolnav de hepatită autoimună, vindecat de COVID-19

Un medic de 68 de ani, bolnav de hepatită cronică autoimună, care a fost internat la terapie intensivă din cauza infecției cu noul coronavirus, atenționează că boala există și are o contagiozitate foarte mare la persoanele cu risc crescut, respectiv bătrâni și bolnavi cu boli asociate care scad imunitatea.

Medicul primar de 68 de ani este doctor în științe medicale și lucrează la Spitalul Județean „Sf. Pantelimon” Focșani.

“ De 20 de ani am hepatita cronica autoimuna, pentru care iau tratament cu medicamente de scădere a imunității. Inițial a fost o hepatita B(boala profesionala, luata de la bolnavi când operam), care apoi a devenit autoimuna. Am fost internat cinci săptămâni în spital pentru bronhopneumonie cu covid, complicata cu cu hidropneumotorax(apa și aer în plămânul stg+chist hidro –aeric)”, a povestit medicul Ion Albu.

În prezent, medicul este acasă și se reface, dar are nevoie de o intervenție chirurgicală pe plămân.

„Acum sunt acasă, revenirea este lunga și înceată și mai necesita încă o intervenție chirurgicala pe plămânul stg + recuperare (minim 5-6luni)”, a adăugat medicul Albu.

Medicul a vorbit și despre cei care sunt sceptici în privința virusului.

“ La ora actuala în tara sunt 2 atitudini în populația tarii .Cei care cred în existenta covid-ului și cei care nu cred. Primii sunt cei care au făcut boala(și familiile lor) +cadrele medicale din spitale care s-au confruntat cu ea. A doua categorie o reprezinta persoanele tinere care nu au făcut-o, sau au făcut-o și a trecut neobservată. Am sa va transmit observațiile mele, atât ca medic, cât și ca bolnav. Boala EXISTA!”, a spus medicul.

El a adăugat că are o contagiozitate foarte mare la persoanele cu risc crescut, bătrâni sau bolnavi cu boli asociate care scad imunitatea.

“ La tineri sau cei cu imunitatea normala poate sa nu apară sau sa treacă neobservată. De aceea persoanele care nu cred în covid sunt în general persoane tinere. Multe persoane tinere sunt purtătoare de Covid și nu știu. Faptul ca ele sunt cele mai mobile în societate,și de multe ori ori nu știu că sunt infectate, transmit virusul celor cu risc. Unele din aceste persoane au un grad de cultura medicală scăzut sau chiar nu le pasă”, a adăugat medicul.

El a spus că persoanele în vârstă sau cu risc crescut sunt mai temătoare și de obicei respecta masurile de preventie.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.