MFE: Fonduri europene pentru combaterea noului coronavirus

„O parte din echipamentele medicale folosite în aceste zile pentru prevenirea și tratarea COVID-19 sunt achiziționate cu finanțări europene”, transmite ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș într-un comunicat de presă.

El afirmă că, în cadrul primelor două exerciții financiare Inspectoratul General de Urgență (IGSU) a achiziționat peste 1.100 ambulanțe de diferite tipuri, 36 de tabere mobile echipate complet (fiecare având capacitatea de a trata 200 persoane), și 49 de linii tehnice de întreținere a echipamentelor individuale de protecție.

Proiectele au fost finanțate în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu (POSM) și Programului Operațional Regional (POR) în perioada de programare 2007-2013, respectiv în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM) în actuala perioadă de programare (2014-2020). Prin aceste proiecte au fost asigurate și alte dotări necesare pentru situații de urgență, valoarea cumulată a proiectelor implementate de IGSU fiind de 233,55 milioane euro, notează Ministerul Fondurilor Europene.

„În aceste zile intense echipa Ministerului Fondurilor Europen (MFE – n.r.)e depune toate eforturile pentru finalizarea cât mai urgentă a implementării celei mai mari finanțări primite până în prezent de IGSU, și anume 682 de milioane de euro. Obiectivul este ca cererea de finanțare să fie aprobată până la sfârșitul acestei luni”, a declarat ministrul, referindu-se la finanțarea depusă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM).

”Echipamentele și tehnica medicală de ultimă generație finanțate din fonduri europene sprijină sănătatea populației și contribuie la salvarea de vieți. Acest tip de investiții prioritare este avut în vedere de oficialii Ministerului Fondurilor Europene și în viitoarea perioadă de programare 2021-2027”, mai transmite MFE.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.