Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat că instituția pe care o reprezintă, alături de celelalte ministere implicate în cercetare și digitalizare fac tot posibilul pentru a găsi sursele de finanțare, resursele umane și pentru a desena strategiile de cercetare și inovare pe următorii ani.
„Astfel, am inclus în Planul Național de Redresare și Reziliență o alocare bugetară consistentă pentru digitalizare și în Programul Operațional ‘Sănătate’, o alocare pentru partea de cercetare în domeniul Sănătății. Toate acestea, sunt cu scopul ca pacienții suferinzi de diabet să beneficieze cât mai repede, cât mai corect și cât mai eficient de tratament și de diagnostic, așa încât complicațiile acestei afecțiuni să nu mai apară sau să apară foarte târziu în evoluția bolii”, a declarat Ioana Mihăilă.
Aceasta a mai spus că ministerul Sănătății participă și va participa activ la consultările de la nivel european și pentru celelalte programe de finanțare în domeniul cercetării și inovării EU4Health Orizont Europa Next Generation EU, apreciind că diversitatea surselor de finanțare este esențială pentru sprijinirea inovării și cercetării.
Declaraţiile au fost făcute în cadrul ceremoniei oficiale a celui de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, desfășurată sub conceptul „Diabetologul român – medic, coleg, membru al familiei. Perspective ale diabetologiei românești”
Cel de-al 47-lea Congres al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, eveniment desfăşurat online, în perioada 19-25 mai, este un „maraton” de știință și educație medicală, care se derulează timp de şase zile și care include 25 de sesiuni științifice, care aduc în prim-plan noutățile în managementul diabetului zaharat și al complicațiilor cauzate.
Ediția de anul acesta a Congresului Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice reunește peste 4.000 de participanți – un record.
Congresul este transmis pe platforma Sanatatea.ONLINE și este destinat exclusiv profesioniștilor din domeniul medical.