Ministerul Educaţiei: 216 clase/grupe cu activitate faţă în faţă suspendată în perioada 8 – 15 martie, ca urmare a cazurilor COVID confirmate

Numărul de clase/grupe cu activitatea faţă în faţă suspendată, ca urmare a cazurilor confirmate de COVID-19, a fost de 216 în perioada 8 – 15 martie, precizează, luni, Ministerul Educaţiei.

Conform unui comunicat, 181 de preşcolari/ elevi au fost confirmaţi cu coronavirus în această perioadă (în medie 22 de cazuri pe zi) şi 321 de angajaţi din sistem (în medie 40 de cazuri pe zi).

Ministerul Educaţiei arată că se constată o scădere a numărului mediu zilnic de infectări, atât în cazul elevilor, cât şi al personalului, comparativ cu perioada de raportare anterioară (1 – 10 martie) când au fost, în medie, 38 de cazuri/ zi de infectări la preşcolari/ elevi şi 55 de cazuri pe zi, în medie, în ceea ce priveşte personalul din învăţământ.

„Reiterăm importanţa respectării tuturor regulilor privind prevenirea infectării cu virusul SARS-CoV2, precum şi importanţa testării în şcoli, alături de susţinerea campaniei de vaccinare a personalului din educaţie”, subliniază Ministerul Educaţiei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.