Ministerul Educației: Aproximativ 8.000 elevi şi peste 1.000 de angajați din învățământ continuă cursurile online din motive medicale

Ministerul Educației a publicat primele date cu privire la modul în care au început cursurile în unitățile de învățământ din România. Astfel, în prima zi în care școlile au fost redeschise, peste 1.000 de unități de învățământ au funcționat în scenariul roșu. În același timp, aproximativ 8.000 de elevi și peste 1.000 de angajați din sistemul de învățământ au rămas în continuare acasă și au făcut cursuri online din motive medicale.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Educației, 1.051 de unități de învățământ au început în scenariul roșu, alte 6.583 au funcționat în scenariul galben, iar 10.198 de școli s-au redeschis în scenariul verde.

Totodată, există 13 cazuri ale unor unități de învățământ care sunt în carantină, în timp ce 57 de școli funcționează în continuare în regim online din cauza unor probleme de infrastructură, având aprobarea Inspectoratelor pentru Situații de Urgență și validarea Comitetelor județene pentru situații de urgență.

Ministerul Educației anunță și că, deși școlile au fost redeschise, 8.101 elevi şi 1.095 de angajați din învățământ continuă cursurile în regim online, din cauza unor probleme medicale.

Revenirea elevilor în unitățile de învățământ a avut loc în funcție de trei scenarii stabilite pe baza ratei incidenței cazurilor de infectare cu coronavirus din fiecare localitate în parte.

Scenariul verde – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mică sau egală cu 1/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toate categoriile de antepreșcolari, preșcolari și școlari;

Scenariul galben – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 1/1.000 dar mai mică sau egală cu 3/1.000 de locuitori – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, elevii claselor din învățământul primar, precum si pentru elevii claselor terminale din învățământul gimnazial, liceal, profesional si postliceal;

Scenariul roșu – incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 – activitățile care impun prezența fizică a antepreșcolarilor, preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ sunt permise pentru toți antepreșcolarii și preșcolarii, precum și pentru elevii claselor din învățământul primar.

Indiferent de cele trei scenarii, stagiile de pregătire practică pentru elevii din învățământul liceal tehnologic, postliceal, profesional și profesional dual, să se desfășoare cu prezența fizică, respectând procedurile privind măsurile de protecție instituite de către entitățile organizatoare de stagii de pregătire practică și prevederile Ordinului comun al Ministrului Educației și Cercetării și Ministrului Sănătății.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.