Ministerul Educaţiei: În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar

Un număr de 54 de unităţi de învăţământ, cu personalitate juridică sau structuri, şi 2.025 de clase/grupe funcţionau în sistem online, conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii, informează Ministerul Educaţiei.

„În ultima săptămână s-a înregistrat o scădere a numărului de infectări cu SARS-CoV-2 în mediul şcolar şi, implicit, a numărului de clase şi unităţi cu activitate organizată în sistem online, confirmându-se trendul descendent. Conform raportărilor centralizate, la finalul săptămânii trecute 54 de unităţi de învăţământ, cu personalitate juridică sau structuri, şi 2.025 de clase/grupe funcţionau în sistem online”, afirmă sursa citată.

Astfel, la momentul raportării, un număr de 19.064 de elevi/preşcolari erau infectaţi cu noul coronavirus. De asemenea, 4.703 persoane angajate în sistemul de învăţământ preuniversitar erau pozitive COVID-19.

Ministerul Educaţiei afirmă că în urma administrării testelor antigen pe bază de salivă în unităţile de învăţământ, în săptămâna 7-11 februarie 2022 au fost raportate 4.167 teste de salivă pozitive. Dintre acestea, 2.555 (61,31%) au fost confirmate RT-PCR, 971 (23,3%) au fost infirmate RT-PCR, iar pentru 641 (15,38%) de teste nu exista răspuns la data raportării.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.