Ministerul Sănătății: 2240 flacoane de Remdesivir, distrbuite în spitalele din țară pentru tratarea pacienților COVID cu forme medii de boală

Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă, de 2240 de flacoane de Remdesivir, în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

„Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19. Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2. Este vorba despre alte 2240 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din cele 24 160 flacoane achiziționate printr-un contract subsecvent în urma Acordului- Cadru încheiat de Comisia Europeană cu firma producătoare pentru statele membre”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Medicamentul a ajuns în 49 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

„Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare”, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.