MInisterul Sănătății: 2686 flacoane de Remdesivir, distribuite în unitățile sanitare cu paturi pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2

Ministerul Sănătății (MS) a anunțat, joi, că a distribuit 2686 de flacoane de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.

”Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19. Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2. Este vorba despre 2686 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din stocul existent”, se arată într-un comunicat de presă al MS.

Medicamentul a ajuns în 45 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

”Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare”, potrivit comunicatului citat.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.