Ministerul Sănătății a anunțat că va trimite încă 930.000 de doze de vaccin gripal direcțiilor de sănătate publică, în această săptămână

Ministerul Sănătății a anunțat, marți, că în această săptămână, încă 930.000 doze de vaccin gripal vor ajunge la direcțiile de sănătate publică și apoi în cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire.

În total, Ministerul Sănătății va ajunge la 2.430.000 de doze de vaccin gripal livrate, din cele 3 milioane anunțate.
Ultima tranșă de doze de vaccin va fi livrată la începutul lunii decembrie, precizează sursa citată printr-un comunicat de presă.

În cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii, sunt imunizate, cu prioritate, persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli metabolice, copii şi bătrâni instituţionalizaţi, personal medical, precum şi gravide, conform recomandărilor OMS şi ECDC.

Ca în fiecare an, campania Ministerului Sănătăţii se derulează prin cabinetele medicilor de familie şi în unităţi sanitare cu paturi.

Repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se face în mai multe etape, la fel ca în anii trecuți. Până la data de 15 noiembrie în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a MS, au fost vaccinate un număr de 652.393 persoane din categoriile la risc.

Conform INSP, la nivel national, numărul total de cazuri de infecții respiratorii acute (gripă clinică, IACRS și pneumonii) a fost de 43.871, cu 48.1% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeași săptămână a sezonului precedent (84.603) și cu 2.6% mai mic comparativ cu cel din săptămâna anterioară (45.068).

Până în prezent, a fost înregistrat un singur caz de gripă confirmat și niciun deces confirmat cu virus gripal, a mai anunțat sursa citată.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.