Ministerul Sănătății a demarat un proces de analiză a reorganizării circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în spitale

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că, împreună cu instituțiile implicate în gestionarea pandemiei, a demarat procesul de analiză a reorganizarii circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în spitale, afirmând că pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară, iar evoluția acesteia impune o adaptare continuă a resurselor disponibile.

Ministerul Sănătății derulează în prezent un proces de centralizare și analiză a datelor privind capacitatea spitalelor COVID-19, pe de o parte, de a organiza și circuite separate pentru pacienții non-COVID-19 și, pe de altă parte, de a crește capacitatea de gestionare medicală a cazurilor complexe pentru pacienții COVID-19, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

„Pandemia nu a făcut ca toate celelalte probleme de sănătate cronice sau acute să dispară. Evoluția pandemiei impune o adaptare continuă a resurselor disponibile. Pe de o parte, trebuie să ne asigurăm că pacienții care dezvoltă forme severe ale COVID-19 au parte de îngrijiri, dar, pe de altă parte, trebuie să ne asigurăm că toți ceilalți pacienți au acces la serviciile medicale de care au nevoie. De aceea, am demarat acest proces de analiză a reorganizarii circuitelor din spitale împreună cu instituțiile implicate în gestionarea pandemiei”, a declarat ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Ministrul a participat miercuri la o videoconferință cu directorii executivi ai direcțiilor de sănătate publică județene și a municipiului București în care s-a discutat despre reorganizarea circuitelor COVID-19 și non-COVID-19 în spitale, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

Potrivit aceleiași surse, Ministerul Sănătății caută soluții pentru creșterea accesibilității la serviciile medicale pentru pacienții non-COVID-19 și creșterea calității serviciilor oferite pacienților COVID-19. La videoconferință a participat și secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andreea Moldovan.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.