Ministerul Sănătății: A început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății a transmis, luni, că a început proiectarea Spitalului Regional de Urgență Cluj.

Potrivit sursei citate, câștigătorul licitației este o asociere de firme italo-române. Consorțiul are obligația, conform contractului, să finalizeze Proiectul tehnic de execuție(PT) în 12 luni.

De asemenea, contractul mai prevede 60 de luni pentru asistență tehnică (inclusiv pe perioada execuției lucrărilor de construcție) și alte 60 luni perioada de notificare a defectelor(garanția lucrărilor).

Bugetul pentru lucrările de proiectare și asistență tehnică este de aproximativ 10 milioane de euro.

Sursa citată arată că Spitalul Regional de Urgență Cluj va avea 849 de paturi pentru îngrijirea pacienților internați, 19 săli de operație, 60 de paturi pentru urgențe, 70 de camere pentru îngrijiri în ambulatoriu și circa 80 de camere dedicate serviciilor de diagnostic și tratament (imagistică, servicii chirurgicale, endoscopie, cardiologie, etc.).

Unitatea sanitară va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt și va fi organizat, în premieră pe centre de servicii (ex: Centrul de cap și gât, Centrul toracică, Centrul Abdominală, Centrul de medicină internă, Centrul pentru mamă și copil, etc) și va utiliza tehnologii medicale avansate.

Potrivit Ministerului Sănătății, construirea spitalului va dura 4 ani de la semnarea contractului de execuție iar valoarea totală a investiției, inclusiv TVA, este de 540 de milioane de euro.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.