Ministerul Sănătății a introdus 377 de medicamente noi în Catalogul public

medicamente-europa

Un nou ordin pentru modificarea și completarea anexei la Ord. m. s. nr. 1469/2018 pentru aprobarea prețurilor maximale ale medicamentelor de uz uman valabile în România care pot fi utilizate/comercializate exclusiv de farmaciile comunitare/oficinele locale de distribuție/farmaciile cu circuit închis și drogheriile care nu se află în relație contractuală cu casele de asigurări de sănătate și/sau direcțiile de sănătate publică județene și a municipiului București sau/și cu Ministerul Sănătății, cuprinse în Catalogul public, a fost publicat în Monitorul oficial.

Astfel, 377 de medicamente noi sunt introduse în Catalogul public. Măsura va intra în vigoare pe 1 septembrie.

Potrivit referatului Ministerului Sănătății, prețurile sunt actualizate la trimestrul I din 2018 și sunt aliniate la prețurile aprobate prin Ord. m. s. nr. 1.469/2018. Pentru medicamentele aprobate în lunile mai-iunie 2018, prețul pentru Catalogul public a fost  calculat de Ministerul Sănătății luându-se în considerare media aritmetică a celor mai mici trei preţuri ale aceluiaşi medicament din lista ţărilor de comparaţie, actualizate la cursul BNR din trimestrul I din 2018.

Potrivit art. 890 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, Ministerul Sănătății stabilește, avizează și aprobă, prin ordin al ministrului sănătății, prețurile maximale ale medicamentelor de uz uman cu autorizație de punere pe piață în România, cu excepția medicamentelor care se eliberează fără prescripție medicală.

Potrivit normelor aprobate de MS, includerea, modificările sau excluderea prețurilor din Catalogul public și Canamed se fac anual sau de câte ori este nevoie.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.