Ministerul Sănătății a lansat procedura de licitație electronică pentru vaccin gripal

Ministerul Sănătății a publicat pe platforma de licitații publice, SICAP, un anunț de achiziție de vaccin gripal tetravalent inactivat, în valoare de până la 345,84 de milioane RON, adică aproximativ 73 de milioane de euro.

Mai exact, este vorba despre un acord-cadru estimat între 2,16 milioane lei şi 345,84 milioane lei, fără TVA, cu o durată de 48 de luni. Aceasta înseamnă că, timp de patru ani, compania care va câștiga licitația online se obligă să livreze dozele de vaccin solicitate de statul român.

Ministerul Sănătății a stabilit ca procedura de achiziție să fie licitație deschisă, iar numărul maxim de participanți la acordul-cadru să fie de șapte. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 28 mai, potrivit anunțului publicat.

Numărul persoanelor care au murit de gripă de la începutul acestui sezon în România a ajuns la 199. Cel mai recent caz este al unui bărbat în vârstă de 64 de ani, din judeţul Mehedinți, confirmat cu virus gripal tip A, subtip (H1)pdm09. Pacientul avea condiţii medicale preexistente şi nu era vaccinat antigripal, potrivit unei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică (INSP). Decesul a fost înregistrat în data de 26 aprilie.

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a dat în luna februarie publicității recomandările privind compoziția vaccinului gripal pentru sezonul 2019–2020 în emisfera nordică. Experții OMS reuniți la Beijing au decis ca și în sezonul viitor să fie recomandate vaccinurile tetravalente obținute din culturi pe ouă de găină.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.