Ministerul Sănătăţii a repartizat Direcţiilor de sănătate publică peste 4.100 de flacoane de Tocilizumabum

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăţii a anunţat că a repartizat, miercuri, 4.175 de flacoane de Tocilizumabum de diferite volume la Direcţiile de sănătate publică, în cadrul contractului subsecvent încheiat cu firma producătoare.

Potrivit ministerului, repartiţia a fost realizată la nivel judeţean, în funcţie de pacienţii raportaţi de spitale ca fiind confirmaţi cu COVID-19 şi internaţi în ATI la data de 20 octombrie, de pacienţii confirmaţi cu ventilaţie invazivă şi noninvazivă, de pacienţii confirmaţi cu COVID-19 care au nevoie de flux oxigen, precum şi de stocul de Tocilizumabum existent la nivel de spital, în conformitate cu recomandările comisiei de boli infecţioase.

„Medicamentele vor fi ridicate de către Direcţiile de sănătate publică de la Compania Unifarm SA în vederea distribuţiei către spitale, în condiţiile procedurilor existente”, se precizează într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Tocilizumabum este un medicament folosit pentru pacienţi cu forme severe de COVID-19, la care există o activare excesivă a inflamaţiei – „furtună de citokine”.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.