Ministerul Sănătăţii a selectat 200 de centre comunitare integrate care vor beneficia de finanţare nerambursabilă prin PNRR

Ministerul Sănătăţii informează că a selectat 200 de centre medicale comunitare integrate care vor beneficia de finanţare nerambursabilă, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Aceste obiective de investiții vor include construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea centrelor comunitare integrate, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

O listă de rezervă include alte 100 de obiective similare care vor fi finanțate, în cazul în care nu va fi atins plafonul de buget al programului. Cererile de finanțare pot fi depuse până la data de 15 decembrie, urmând ca până la 30 decembrie să fie semnate contractele cu beneficiarii.

„Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila s-a întâlnit ieri, 02 noiembrie 2022, cu primarii unor comune din județul Botoșani (…) , pentru a găsi cele mai bune soluții pentru implementarea rapidă a acestor proiecte. În aceste localități există mai multe cabinete de medicină de familie care s-au înscris în programul de reabilitare și dotare a acestui tip de investiții”, se arată în comunicatul citat.

Investiția pentru centrele comunitare integrate are un buget total de 40.200.000 euro iar pentru medicina de familie, 180.000.000 de euro.

„Centrele comunitare integrate au ca scop sporirea accesului la asistență medicală de calitate pentru populație și, în special, pentru grupurile vulnerabile, pentru că acestea reunesc toate serviciile medicale într-un singur loc”, conform sursei citate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.