Ministerul Sănătății a transmis cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj

Ministerul Sănătății (MS) a transmis Autorității de Management pentru Programul Operațional Regional (AMPOR) cererea de finanțare pentru Spitalul Regional de Urgență Cluj.

„Construirea spitalelor regionale reprezintă o prioritate a echipei noastre. Am avut o discuție cu reprezentanții departamentului pentru construirea spitalelor regionale pentru a verifica stadiul în care ne aflăm, dar și pentru a vedea ce putem face să urgentăm pașii ce trebuie realizați până la sfârșitul anului. Vom sustine respectarea calendarului depunerii cererilor de finanțare, pentru a semna cât mai curând posibil contractele de finanțare cu AMPOR și asigurarea sprijinului Comisiei Europeane pentru realizarea acestor proiecte majore”, a declarat Victor Costache, ministrul Sănătății.

Spitalul Regional de Urgență Iași este proiectul cel mai avansat, pentru care s-a trimis la AMPOR cererea de finanțare în luna octombrie, și, în paralel, MS a demarat procedura de achiziție publică pentru achiziția de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic, anunță MS într-un comunicat de presă.

De asemenea, în luna noiembrie, la solicitarea MS, au fost aprobați, prin hotărâre de guvern, indicatorii tehnico- economici pentru spitalul regional de urgență Craiova. Până la începutul lunii decembrie 2019, se va transmite la AMPOR și cererea de finanțare pentru spitalul regional de urgență Craiova.

Mai mult, reprezentanții MS pregătesc procedura de achiziție publică de servicii pentru elaborarea proiectului tehnic al spitalului regional de urgență Cluj.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.