Ministerul Sănătății: Alţi trei pacienţi cu COVID-19 au fost transferați în Polonia

Alţi trei pacienţi cu COVID-19 au fost transferaţi, marţi seară, în Polonia, la Lodz, a informat Ministerul Sănătăţii (MS).

Este vorba despre doi pacienţi care au fost internaţi în unităţi de primiri urgenţe din Cluj şi de unul din Iaşi, transportat cu elicopterul până la Cluj-Napoca.

„Toţi pacienţii se află în stare stabilă, transportabili, intubaţi şi necesită asistenţă medicală de specialitate într-o secţie de anestezie-terapie intensivă”, menţionează sursa citată.

Pacienţii au fost transportaţi cu o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, precizează Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat de presă. Echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului a fost formată din specialişti din cadrul SMURD, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Cluj. Aeronava a decolat din Cluj-Napoca în jurul orei 20,30.

Până în prezent au fost transferate în unităţi medicale din afara ţării 47 persoane care au nevoie de asistenţă medicală în secţii ATI, arată MS.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.