Ministerul Sănătății anunță un program pentru întărirea prevenției și reducerea inegalităților în sănătate

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătății anunță că va lansa în curând un program care are ca obiective întărirea prevenției și reducerea inegalităților în sănătate. Totul în parteneriat cu Institutul Norvegian de Sănătate Publică și Directoratul Norvegian de Sănătate.

„Acest program își propune să contribuie la obiectivele Granturilor SEE 2014-2021 prin întărirea prevenției și reducerea inegalităților în sănătate în diverse domenii cum ar fi: prevenirea şi tratarea bolilor infecțioase, îmbunătăţirea stării de sănătate a grupurilor vulnerabile (copii, bătrâni, romi) prin servicii de asistență medicală primară și comunitară, accesul la servicii de sănătate cu cararacter preventiv în domeniile obstretică-ginecologie, nutriție, oncologie pediatrică, sănătate mintală pentru copii, screening de cancer de col uterin, dezvoltarea de registre medicale și de boli precum și măsuri pentru combaterea infecțiilor spitalicești și reducerea consumului de antibiotice”, se arată într-un comunicat transmis de Ministerul Sănătății. 

Programul este  finanțat în cadrul Mecanismul Financiar al Spațiului Economic European 2014-2021. Potrivit Ministerului Sănătății, bugetul alocat este de 47.058. 824 euro (85% grant și 15% cofinanțare).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.