Ministerul Sănătății: Autoritățile italiene nu au raportat cazuri de români simptomatici cu noul coronavirus

Reprezentanții Ministerului Sănătății au anunțat că până în prezent, nu sunt raportate de către autoritățile italiene cazuri de cetățeni români simptomatici cu noul coronavirus.

În același timp,  autoritățile de sănătate publică au anunțat că vor include persoanele care sosesc în România din localitățile afectate din regiunea Veneto și din provincia Lodi/Lombardia sau care au calatorit în aceste localități în ultimele 14 zile, în categoria celor care trebuie să stea după intrarea în țară în condiții de carantină timp de 14 zile.

Aceste măsuri sunt similare cu cele aplicate de autoritățile italiene.

Noile măsuri vor fi transmise de către Ministetul Sănătății către unitatile sanitare si medicii de familie, prin direcțiile de sănătate publică judetene si a Municipiului București.

Precizările vin după ce reprezentanții Comitetului intersectorial pentru prevenirea și limitarea  îmbolnăvirilor cu noul Coronavirus (COVID-19), împreună cu reprezentanții autorităților cu responsabilitate în acest domeniu, au susținut sâmbătă seara o teleconferință, având în vedere evoluția cazurilor de îmbolnăvire din Italia, în zone unde se află sau călătoresc numeroși cetățeni români.

În acest context, România ar putea fi mai expusă la apariția de cazuri de infecție cu noul coronavirus pe teritoriul național, din cauza dinamicii călătoriilor cetățenilor români pe rutele terestre și aeriene dintre cele două țări, după cum au precizat reprezentanții MS.

Astfel, vor fi suplimentate măsurile de control și prevenire a infecției cu noul coronavirus la punctele de frontiera terestre, maritime/ fluviale și aeriene. Ministerul Sănătății va asigura personalul medical necesar în punctele de trecere a frontierei, cu specialisti din cadrul direcțiilor de sănătate publică, inclusiv prin detașare din alte județe si unități sanitare.

Totodată, Ministerul Sănătății va completa, în următoarele zile, cadrul legislativ cu măsuri necesare pentru carantină și pentru managementul  cazurilor suspecte și confirmate de infecție cu coronavirus (COVID-19).

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.