Ministerul Sănătății despre contractul colectiv de muncă: Stabilește ajustări legate de drepturile și îndatoririle salariaților, armonizându- le cu noile prevederi legale

Ministerul Sănătății

Ministerul Sănătăți a transmis într-un comunicat de presă că noul contract colectiv de muncă la nivel de sector de activitate este primul semnat după legea salarizării și este ”important pentru că stabilește ajustări legate de drepturile și îndatoririle salariaților, armonizându- le cu noile prevederi legale”.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății și reprezentanții sindicatelor din Sănătate au semnat sâmbătă  după- amiază Contractul Colectiv de muncă la nivel de sector de activitate.

“Contractul Colectiv de muncă preia si noul regulament de sporuri.  În anul 2018, am desemnat o comisie care a reluat negocierile cu sindicatele, acestea fiind suspendate din 2016”, a adăugat Pintea.

 

Contractul colectiv de muncă pentru perioada 2019-2021 s-a semnat ieri seară

 

Contractul colectiv de muncă la nivel de sector bugetar de Sănătate s-a semnat ieri seară, la Ministerul Sănătății.

”Acest contract colectiv de muncă este rezultatul negocierilor desfășurate de-a lungul a peste doi ani de zile, incluzând toate prevederile convenite de părți de-a lungul acestei perioade. El asigură respectarea principiului drepturilor câștigate și crearea condițiilor normale de desfășurare a activității pentru angajații din sectorul public de sănătate”, anunță federația sindicală „Solidaritatea Sanitară” pe Facebook.

Contractul a fost salutat și de Federația Sanitas.

”Astăzi, 2 noiembrie 2019, la sediul Ministerului Sănătății s-a semnat Contractul Colectiv de Muncă la nivel de sector bugetar sănătate pentru perioada 2019-2021. Contractul era în mare măsură negociat, astăzi s-au discutat doar articolele rămase în divergență, asupra cărora părțile au reușit să cadă de acord!”, a scris și federația Sanitas.

Contractul colectiv de muncă este documentul care stabilește drepturile și obligațiile, timpul de muncă și cel de odihnă care le revin salariaților din unitățile sanitare. Contractul colectiv de muncă este un instrument important pentru asigurarea unui nivel corespunzător de protecție socială a salariaților, iar la nivel naţional asigură garanţii pentru încheierea contractelor colective de muncă la nivel de unităţi

Documentul urmează să fie publicat în Monitorul Oficial.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.