Ministerul Sănătății evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate

Ministerul Sănătății evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate, după ce repartizarea candidaților care au obținut punctaj de promovare la sesiunea din 20 noiembrie a fost finalizată. Peste 600 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs la domeniul Medicină au rămas neocupate, multe în specialităţile deficitare.

„S-a finalizat repartiția candidaților care au obținut punctaj de promovare la Concursul de admitere în Rezidențiat, sesiunea 20 Noiembrie 2022, organizat de Ministerul Sănătății în colaborare cu cele 6 universități de medicină și farmacie. La domeniul Medicină au rămas neocupate 628 de locuri și posturi din cele 4.734 scoase la concurs”, informează un comunicat al Ministerului Sănătății.

Potrivit sursei citate, un nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate ar putea fi organizat „în mod extraordinar” în prima jumătate a anului 2023.

„Având în vedere că multe dintre locurile rămase neocupate sunt din categoria specialităților deficitare (medicină de urgență, medicină de familie, ATI, neonatologie, specialități chirugicale pediatrice, sănătate publică și management, epidemiologie, microbiologie medicală etc) precum și faptul că licențiații facultăților de medicină obțin dreptul de practică numai după dobândirea titlului de specialist de către medicii rezidenți, Ministerul Sănătății evaluează posibilitatea organizării unui nou concurs de rezidențiat pentru locurile și posturile rămase neocupate. Acest concurs ar putea fi organizat în mod extraordinar în prima jumătate a anului 2023”, se arată în comunicatul citat.

Potrivit Ministerului Sănătății, la domeniile Medicină Dentară și Farmacie, locurile au fost ocupate în totalitate în sesiunea 20 Noiembrie 2022. Absolvenții licențiați ai acestor facultăți au drept de liberă practică, fără a fi necesară promovarea concursului de rezidențiat și dobândirea titlului de specialist.

În acest an, la concursul de rezidențiat s-au înscris 10.330 de candidați, care au concurat pentru un număr de 5.866 locuri și posturi din cadrul unităților sanitare aflate în subordinea Ministerului Sănătății și a autorităților publice locale, pentru cele 3 domenii de pregătire: medicină, medicină dentară și farmacie.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.