Ministerul Sănătăţii: Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore este de 23,75%

Gradul de pozitivare pentru testele COVID-19 efectuate în ultimele 24 de ore este de 23,75%, a informat, duminică, Ministerul Sănătăţii.

Într-un interval de 24 de ore, pe teritoriul ţării noastre au fost înregistrate 7.687 de persoane pozitive cu virusul SARS-CoV-2, dintr-un total de 32.359 teste RT-PCR şi antigen efectuate.

Ministerul Sănătăţii reiterează că persoanele care au simptome ce pot indica prezenţa virusului SARS-CoV-2 (febră, tuse, oboseală, dureri de cap, pierderea gustului şi a mirosului etc.) sunt rugate să apeleze medicul de familie, call centerele DSP sau numărul unic de urgenţă 112 pentru a solicita testarea.

În Bucureşti şi în judeţul Ilfov persoanele cu simptome de COVID-19 se pot deplasa cu mijloace proprii, nu cu mijloace de transport în comun, la centrele special create pentru recoltarea de probe pentru testare.

Persoanele ale căror teste sunt pozitive se pot deplasa la centrele de evaluare COVID-19 pentru a primi consultaţie şi tratamentul necesar.

Potrivit sursei citate, dintre cele 1.104 persoane internate la ATI, 957 sunt nevaccinate anti-COVID, iar dintre cele 68 de decese înregistrate, în ultimele 24 de ore, 57 au survenit la pacienţi neimunizaţi.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.